torstaina, marraskuuta 02, 2006

Viivakoodit julkisiksi

Lehdistötiedote 2.11.2006
Vapaa julkaistavaksi heti

Kulutuskapula: viivakoodit julkisiksi

Kulutuskapula vaatii, että periaatteessa julkisista viivakoodeista tehtäisiin julkisia. Jokaisella tuotteella on oma kansainvälinen viivakoodinsa ja tunnuksensa. Kulutuskapulaprojekti tarvitsee viivakoodin liitettyjä tietoja yhdistääkseen niihin eettistä tietoa. ”Tähän mennessä kulutuskapulaprojektin aktiivit ovat käyneet kaupoissa keräämässä tuotteiden viivakoodeja ja näpytellyt niitä yksitellen järjestelmään”, toteaa Jaakko Vasankari.

Eduskunnan tulevaisuusvaliokunta voisi ottaa tämän asian esille ja valmistella hallitukselle esiteltäväksi lakia, joka takaisi tiedon vapauden. ”Kulutuskapulan tarkoituksena on kuitenkin vain tasoittaa ostajan ja myyjän väliset tiedot samalle tasolle”, kertoo Jaakko Vasankari Kulutuskapula ry:n poliittisista tavoitteista.

Kulutuskapula ry on kansalaisaktivistijärjestö, jonka tavoitteena on helpottaa kuluttajaa saamaan tietoa kuluttamistaan tavaroista sekä tuotteen elinkaaren vaikutuksista ekologisiin ja eettisiin arvoihin.

Kulutuskapula ry järjesti ylimääräisen vuosikokouksen 31.10.2006 Suomen luonnonsuojeluliiton tiloissa. Yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Jaakko Vasankari sekä varapuheenjohtajaksi Vili Aapro. Hallitukseen valittiin puheenjohtajiston lisäksi Juho Heikkurinen, Olli Laine, Marko Palojärvi ja Karl Tuhkanen.

lisätiedot:
Jaakko Vasankari
puheenjohtaja
050-4362199
jagesta@hotmail.com

www.kulutuskapula.net
www.kulutuskrapula.blogspot.com

Tunnisteet: , , ,

4 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tämä vaatimus on aika epäselvästi määritelty. Eli mitä tietoja tarkkaan ottaen halutaan saada, kenellä nämä tiedot nykyään on ja keneltä nämä tiedot pitäisi pyydettäessä saada.

Eduskunnassa tuskin on montaa, jotka tuntevat viivakoodit niin hyvin, että osaisivat ilman lisätietoja viedä asiaa eteenpäin.

13:30  
Blogger Itse-oppinut dosentti kirjoitti...

Mikä tuote on mikäkin viivakoodi. Suomessa koodeja hallinnoi GS1 Finland. Heillä on joku sopimus päivittäistavarakauppojen kanssa, että tietoja ei anneta ulkopuolisille.

Hyvisfirmat luovuttavat taas mielellään omien tuotteidensa viivakoodeja.

Eduskunnassa toimiva tulevaisuusvaliokunta olisi mielestäni oikea paikka viedä asiaa eteenpäin. Heillä on käytössään oikeanlaisia asiantuntijoita.

02:39  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Niinkö sama porukka joka sensuroi lapsipornosaitteja, päättelee epäeettiset tuotteeko?

14:04  
Blogger Itse-oppinut dosentti kirjoitti...

Kulutuskapulalla ei ole mitään tekemistä Tanja Karpelan tai Kari Rajamäen kanssa.

18:36  

Lähetä kommentti

<< Takaisin