sunnuntaina, heinäkuuta 30, 2006

Webbisivuja uusittu

Käytettävyys, luettavuus, ymmärrettävyys... kyllähän nuo tajuaa mutta silti sitä tekee epä-käytettävää, epä-luettavaa, epä-ymmärrettävää.

Vähän järjestelin kappaleita, lisäsin menuun linkin tähän blogiin, lisäsin ison napin mistä Kulutuskapulan saa käyntiin. Eipä vielä voi puhua käytettävästä, luettavasta, ymmärrettävästä, mutta melkein hioo täydellisyyttä.

Ja osoitehan oli http://kulutuskapula.net/

Viineistä

Vihdoinkin sain laitettua maistelemani Reilun kaupan viinit Kulutuskapulaan. Mausta nyt ei enempää. Päänsärkyä ei tullut. Valkoviini (Sonop Chardonnay) maistui nyt kesällä hieman paremmalta kuin punainen (Sonop Cabernet Sauvignon).

Mietin aikaisemmin, että pitäisikö mausta kirjoittaa jotain. Se voisi olla ei-tarpeellinen lisätieto, joka voisi ehkä houkutella tulevaisuudessa käyttäjiä. Ehkäpä viineihin voisi laittaa sananlaskuja tai sitaatteja viineistä.

Muistan nyt ainakin yhden skotlantilaisen sananlaskun: "Kun juot joka päivä viskiä, niin elät pitkään ja näytät hyvältä vielä pitkään sen jälkeenkin."

Tunnisteet: ,

torstaina, heinäkuuta 27, 2006

The Beer Exchange Stand, osa 1

Elokuun lopulla Kulutuskapula matkaa Medialabin mukana ARS Electronicaan. Sinne tehdään vähän tylsää hauskempi viritys: THE BEER EXCHANGE STAND (powered by The Consumer Gadget technology). Eli paikka, jossa pahan kaljan voi vaihtaa hyvään. Ideana on lähinnä saada huomiota. Harmi vaan etten pääse paikan päälle, joten taitaa piste jäädä vähän oman onnensa nojaan.

Tulee hiano. Tänään sitoutimme ryhmän työstämään sitä, mietimme vähän mitä tehdään, kuka ja koska. On mahtavaa että maailmasta löytyy henkilöitä jotka osaavat käyttää myös mekaanisia työkaluja.

Nyt pitäiis keksiä jostain Itävaltalaisia eettisen kaljan asiantuntijoita ja naputtaa tiedot Kulutuskapulaan. Ja tehdä ulkomaankielinen webbisivu. Meinaan kokeilla Ruby On Railssia.

tiistaina, heinäkuuta 25, 2006

Toinen huominen

Tulipa eilen taas nautittua olutta ilman tarkastamatta viivakoodeja. Ei tullut ainakaan luomua otettua.

Tänään menenkin sitten nauttimaan East 25 oy:n maahantuomia puna- ja valkoviinejä. Ne ovat Etelä-afrikasta tuotuja Reilun kaupan luomuviinejä. Viivakoodit lisätään käytön jälkeen.

Ehkäpä viestiin voisi kirjoittaa myös kuvauksen mausta?

Tunnisteet: , , ,

Huomenta

Eli projekti on Kulutuskapula ja yritämme täällä vähän avata mitä kaikkea yhdistyksessä mietimme.

Olisi pitänyt aloittaa jo päivästä 1. Auttaisi muistamaan mitä kaikkea on tullut ajateltua.

Mutta tärkeimmät asiat ensin. Tämän merkinnän avulla saan tuon templaten hienosäädettyä täydellisyyttä hipovaksi!

---

EDIT: Nyt on täydellisyyttä hipova template.