torstaina, elokuuta 31, 2006

The Beer Exchange Stand, osa 4

Alla Kalle Määtän nappaama kuva Ars Electronican Campus Exhibitionista. The Beer Exchange Stand kaikessa kauneudessaan. Harmittaa ensimmäistä kertaa oikeasi ettei päässyt lähtemään. Tänään olisi avajaiset. Ehkä huomenna lisää multimediaa ja kertomusta, tai viikonlopun jälkeen joskus.

Pari lausetta myös ongelmasta nimeltä Consumer Gadget vs. Kulutuskapula. Selvästikin tuota kansainvälisen kielistä pitää esitellä enemmän, koska potentiaaleja yhteistyö-järjestöjä on enemmän (kieli)rajojen ulkopuolella. Tieto pitäisi olla kuitenkin molemmissa sama, mutta eri kielisenä. Consumer Gadgetissa sama tuote voikin näkyä monella eri kielellä, mutta ongelmana on sitten yhdistää nämä kaksi tietokantaa, sillä Kulutuskapulassa on huomattavasti enemmän tieoa syötettynä.

sunnuntaina, elokuuta 27, 2006

The Beer Exchange Stand, osa 3

Noniin, nyt alkaa asiat olemaan valmiita. Webbisivut valmistuivat äsken. Tein ehkä rumimmat ikinä, mutta välillä pitää.

http://consumergadget.net/beer/

Omituisen nimisen järjestön (Vienna International Conference Of Sustainable Development eli VICOSD) puheenjohtaja keräsi 40 Itävaltalaisesta oluesta tietoja, mikä oli hämmästyttävää. Joku random tyyppi ottaa yhteyttä ja pyytää selvittämään paikallisten olutpullojen viivakoodeja ja eettisiä ominaisuuksia. Kuinka moni lähtisi mukaan?!

Pullonalusia teimme 50 kappaletta about, mitkä lähtevät Kallen matkaan Linziin. Toivottavasti siitä nyt edes jotain iloa jollekin on.

---

EDIT: Kaksi asiaa. Ensinnäkin tein tuosta olut-sivusta paljon fiksumman, vaikkei se vieläkään mikään Web 2.0 trendikahvila ole. Toisennakin, "Conference Of" -> "Community on", mistäköhän olin tuon aiemman keksinyt...

perjantaina, elokuuta 25, 2006

Kuluttajan valta?

Olipahan uudenlainen kokemus. Lopputyöni tarkastaja, Tulevaisuuden tutkimuksen seuran puheenjohtaja Marja-Liisa Viherä oli pyytänyt höpöttämään Kulutuskapulasta Valan verkostot -kesäseminaariin.

Olisin tietenkin voinut mainita asiasta myös ennen seminaaria, mutta käy se näinkin. Tuntui hieman surrealistiselta puhua vallasta neuvoksien jälkeen, mutta vastaanotto oli epätieteellisyydestäni huolimatta positiivinen. Ehkäpä Kulutuskapulan kanssa ollaan jonkin jäljillä...

Erittäin mielenkiintoinen kaksipäiväinen muutenkin. Opin paljon kaikenlaisia hyviä termejä ja juttuja, kuten transhumanismi.

keskiviikkona, elokuuta 23, 2006

Vuosikokousta

Vähän päälle kuukauden päästä Kulutuskapula järjestää vuosikokouksensa, jossa valitaan uusi hallitus. Paikka pitäisi hankkia. Mietin olisiko hyvä käyttää jonkun toisen järjestön tiloja vai pitäisikö kokous järjestää jossain kahvilassa. Puheenjohtaja Aapro on suunnitellut päiväksi 1.lokakuuta. Kyseinen päivä on sunnuntai, joten muita menoja tuskin kyseiselle päivälle löytyy.

Olen ilmaissut, että voin ryhtyä johtamaan puhetta. Olen ajatellut keskittyä Kulutuskapulaan vasta ensi viikon jälkeen, mutta joku laittoi kahviini ADHD:tä, siksi olen pohdiskellut kyseistä asiaa työajallani.

Tunnisteet:

lauantaina, elokuuta 19, 2006

Aikaa vierähtänyt ja asioita tapahtunut

Kaksi viikkoa vierähtää näemmä nopeasti. Pitäisi blogata tiuhempaan, muuten tämä tulee unohtumaan.

The Beer Exchange Stand on nyt valmis ja matkalla Itävaltaan. Aika ylpeitä olemme mainoskyltistä, Ville Repo ja Toni Lemberg ovat käytännössä sankarit sen takana. Kuvassa Ville ja allekirjoittanut. Kuten huomaatte, ei työkalu oikein tahdo löytää oikeaa otetta kädessäni. Kyltin ystäväksi tulee pöytä, jonka päällä on tuopinalusia, joiden toinen puoli on sininen ja toinen. Ajatuksena on, että (alkoholin) kuluttaja voi itse päättää kumpi on hyvä ja kumpi paha puoli, ja käyttää sitten sitä.

Maanantaiksi pitäisi tehdä esitelmä Kulutuskapulasta Tulevaisuuden tutkimuksen seuran kesäseminaariin... Saa nähdä mitä keksin. Pari lehtijuttua pitäisi myös tulla lähiaikoina, julkisuutta kun tarvitaan, jos vaikka tavottaisi lisää talkoohenkisiä kansalaisia. Päätin suostua huoraamaan lehtikuvissa: Toimittajat kun haluavat aina jotain "tilannekuvia", koska kukaan ei enää nykyään lue lehtiä vaan katsoo ainoastaan kuvat. Eli kännykkä kädessä kauppaan valitsemaan tuotteita...

Ainiin, kuvan on ottanut Kati Åberg ja ne aiemmin blogaamani kuvat on Villen ottamia.

lauantaina, elokuuta 05, 2006

Consumer Gadget

Kulutuskapulan sivut kääntyvät parhaillaan ulkomaankielisiksi. Nimeksi muotoutui hieman kökkö, mutta omalla tavallaan ihan hauska Consumer Gadget.

Ulkomaankielistä hanketta varten tein uuden blogin, consumergadget.blogspot.com. On se Internetin tekeminen nykyään helppoa!

torstaina, elokuuta 03, 2006

The Beer Exchange Stand, osa 2

Kehitys kehittyy!

Kulutuskapulaa esiteltiin Masters of Arts -näyttelyssä täysin väärin. Silloin en jaksanut tehdä muuta kun yhden tylsän julisteen. Onneksi sarjakuva oli tehty jo aiemmin.

Minulla on vahva usko huumoriin ja kevennykseen. Miksi en tajunnut sitä silloin: jos jokin asia ei ota onnistuakseen, pitää se vääntää vitsiksi, tai edes tuoda hitunen surrealismia peliin. Tämä sääntö pätee aina ja kaikessa.

Nyt meillä on ollut kolme sessiota The Beer Exchange Standin kanssa ja tunnelma on ollut hyvä. Ville ja Toni ovat korvaamattomia osaajia. Maanantaina kävimme ostamassa tavaraa ja tiistaina saimme mainoskyltin kasattua ja pohjamaalattua. Pohjamaalaus oli ainoa asia minkä osasin tehdä, vieläpä sottaamatta vaatteita!





Onnea on ollut matkassa myös tiedonkeruun kanssa. Itävallasta löytyi VICOSD-järjestö, jonka puheenjohtaja vaikuttaa reippaalta. Olen aina ajatellut että Kulutuskapulan pitää tarjota eettistä tietoa kaikenlaisista tuotteista, mutta sitä on sevästikin järkevä ESITELLÄ kaljaan keskittyen.