torstaina, tammikuuta 24, 2008

Kehitystyöstä

Ei ole kyllä maailman helpoin projekti, vaikka ajoittain vaikuttaakin lupaavalta. Ongelmia tuottaa aina suunta. Kun henkilöresursseja on vähän, niin suunnan pitäisi olla sama kaikille, tai sitten jonkun pitäisi yrittää pitää kaikkien suunnan langat käsissään. Molemmat strategiat ovat hankalia.

Tänä vuonna Kulutuskapulan järjestelmää pistetään uusiksi alkaen ensi kuusta. Ennen kuin järjestelmän koodia aletaan venyttää ja muuttamaan, niin pitäisi miettiä uudestaan, mikä vanhassa järjestelmässä oli hyvää ja heittää sitten kaikki ylimääräinen pois. Järjestelmän pitäisi taipua kaikkien tarpeisiin ja olla mahdollisimman yksinkertainen samaan aikaan. Järjestelmän pitäisi kyetä rankkaamaan ja vertailemaan tuotteita uskottavasti. Tietokannan pitäisi sisältää sekä kaikki tärkeä ja olennainen (mitä se on?) tieto sekä kyetä tarjoamaan arvotietoa (ja minkäköhänlaista ja millä perusteilla?).

Tämmöinen tulee tästä vuodesta. Sivussa sitten ehkä pyritään luomaan yhteyksiä muuhun kansalaisjärjestökenttään.

Vuosikokouksesta:
Minut valittiin puheenjohtajaksi ja uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Wesa Aapro. Muita hallituksen jäseniä ovat Karl Tuhkanen, Juha Beurling, Tevje Olin ja Vili Aapro.

Tunnisteet: , , , , ,