lauantaina, joulukuuta 09, 2006

Ei vapaata ay-liikettä ja tehtävä maanantaiksi

Laitoin tänään Kulutuskapulaan tagin nimeltä "ei vapaata ay-liikettä". Sen määritelmäksi laitoin seuraavan tekstin "Joissakin maissa ei toimi vapaata ay-liikettä. Vapaa ay-liike tarkoittaa yhdistystä/verkosto/liikettä, joka ajaa työtä tekevien etuja ilman, että sen toiminta olisi monopolisoitu valtiolle tai yritykselle." Laitoin tagin Kiinan kohdalle. Ongelma on nyt se, että yksikään tuote tai yritys ei Kulutuskapulan tietojärjestelmässä linkity Kiinaan. Nyt olisi etsittävä muutama tuote, jotka voitaisiin linkittää tuonne. Ei vapaata ay-liikettä -tagin huomioarvo on -1.

Toiseksi huomasin, että Voimassa Reilun kaupan suklaan mainoksen. Pitää soittaa maanantaina valmistajalle ja pyytää viivakoodit. Tämän lisäksi voisin kysellä myös muut valmiit tiedot. Voisin ehdottaa, että voisivat antaa muidenkin tietojen viivakoodeja tänne päin suoraan.

Toisaalta voisin saman tien soittaa Reilun kaupan edistämisyhdistykselle ja pyytää heitä keräämään kaikista järjestelmään kuuluvien tuotteiden viivakoodit, valmistajat, jakelijat ja valmistusmaat.

Tunnisteet: , , , , ,